Utorak 21.09.2010.
13:51
Tanjug

Kacin: Sandžačke tenzije ne prelaze u Crnu Goru

Nije video ni Ljajića, Ugljanina, Omerovića...: Jelko Kacin

"Pitanje Crne Gore je potpuno drugačije. Vidim da su u Crnoj Gori Bošnjaci sastavni deo političkog života i da preuzimaju i najviše funkcije i u Vladi i u parlamentu", rekao je Kacin u intervjuu za crnogorski portal "Analitika".


Kacin smatra i da povlačenje premijera MIla Đukanovića iz političkog života Crne Gore neće uticati na evroatlantske integracije države.


"Mislim da je Crna Gora dovoljno zrela da ne zavisi samo od jednog čoveka i da je zakoračila na evropski put dovoljno odlučno da može nastaviti uspešno i dovoljno brzo, čak i ako dođe do promene na čelu Vlade kao i na čelu vladajuće partije", kazao je Kacin.


Kacin, koji je imenovan za potpredsednika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, zajedničkog tela crnogorske Skupštine i Evropskog parlamenta, kaže da je usvajanje izbornog zakonodavstva izazov za crnogorsku opoziciju, ocenjujući da od usvajanja tog zakona zavisi i brzina puta Crne Gore ka Evropskoj uniji.


Mislim da je zajednička Rezolucija Srbije i država članica Evropske unije, koja je usvojena u Ujedinjenim nacijama, prava poruka i izazov i za opoziciju u Crnoj Gori koja mora odlučiti o tome da li će Crna Gora povećavati prednost pred Srbijom u evropskim integracijama ili će usporiti proces svog približavanja i čekati Srbiju na putu ka EU, rekao je Kacin odgovarajući na pitanje da li će usvajanje izbornog zakonodavstva biti tretirano na zajedničkom sastanku delegacija evropskog i crnogorskog parlamenta u Briselu krajem septembra.

2024 © - Vesti online