Ponedeljak 20.09.2010.
18:11
Vestionline, Tanjug

L'Ekip: "Vuvuzele tiše od beogradskih slavuja"

"Beogradski pobednik" - Janko Tipsarević

"Vuvuzele nisu ništa u odnosu na beogradske slavuje...Protiv Srbije u finalu Dejvis kupa od 3. do 5. decembra selekcija Francuske mora da bude spremna da će se suočiti sa čitavim jednim narodom", ocenio je novinar "L'Ekipa".

"Tom narodu, kojeg će u Beogradskoj areni predstavljati najmanje 17.000 navijača, treba dodati jednog Novaka Djokovića, pa čoveka jakog udarca i heroja meča protiv Češke, Janka Tipsarevića, stuba dubl tima Nenada Zimonjića i Viktora Troickog", kaže se u tekstu.

"Na terenu, Srbi su čvrst tim, a jedini problem neće nam predstavljati da izgovorimo tri "ić" u njihovim prezimenima. Izraziti rodoljubi, oni će želeti da dokažu čitavom svetu da je sport najveća vrednost njihove zemlje. To prvo finale Dejvis kupa pružiće im izuzetnu šansu da taj cilj i ostvare", navodi "L'Ekip".

Francuski list ističe da će njihov tim imati dvostruki cilj.

"Pre svega, teniseri treba da igraju na najvišem nivou, a da istovremeno u uzavreloj atmosferi Beogradske arene sačuvaju smirenost", podseća "L'Ekip" i dodaje da francuske Dejvis kup igrače koji su u Lionu "odsanjali" pobedu nad Argentinom, sada čeka "srpska stvarnost".

2024 © - Vesti online