Ponedeljak 20.09.2010.
16:23
Tanjug

Armenulić: Srbija ostaje u svetskom vrhu

Iskusni Radmilo Armenulić

"Posle ovog istorijskog plasmana u finale Dejvis kupa, sada je najvažnije ostati u Svetskoj grupi što je moguće duže, a za to je ovaj tim sposoban", rekao je Armenulić, koji je predvodio jugoslovensku reprezentaciju u polufinalu Dejvis kupa 1988, 1989. i 1991. godine.

U borbi za "salataru" selekcija Srbije će se u Beogradskoj areni od 3. do 5. decembra sastati sa Francuskom, koja je do sada devet puta osvajala titulu.

"Srbija može da održi visok nivo igara jer ima svetskog tenisera broj dva Novaka Đokovića, kao i izvanredne ostale igrače", istakao je Armenulić.

On je naglasio da plasman u finale Dejvis kupa predstavlja ogroman podsticaj za budućnost srpskog tenisa.

"Nadam se da ćemo iz prvog pokušaja osvojiti vredan trofej, iako će taj zadatak biti veoma težak, s obzirom na činjenicu da francuska reprezentacija ima jak tim", rekao je Armenulić.

On je ocenio da će u finalu protiv Francuske glavni deo zadatka biti poveren Novaku Đokoviću koji će ići na dve pobede, a da će se još jedna pobeda tražiti takođe u singlu.

"Pored Đokovića, i Tipsarević je do sada za Srbiju uvek igrao na najvišem nivou. Protiv Češke je odigrao najbolji tenis u karijeri ", rekao je Armenulić.

On je naglasio da Francuska ima "izuzetno jake dubl igrače".

"Francuzi su posebno jaki u dubu, ali će prednost Srbije biti u činjenici da finale igra pred domaćom publikom, odnosno prepunom Beogradskom arenom", rekao je Armenulić. 

2024 © - Vesti online