Ponedeljak 20.09.2010.
12:51
Srna

Čović: BiH je pre svega hrvatska zemlja!

Analitični političar ili samozvani vidovnjak?: Dragan Čović

"HDZ BiH ima vrlo jasan plan, te smo jasno definisali šta želimo u vezi sa uređenjem BiH. Želimo poručiti kako je BiH pre svega hrvatska zemlja, te pripada pre svega Hrvatima koji žive u njoj. Poručujem jasno svima kako bez HDZ BiH nema vlasti u BiH, ali mnogo vrednije od toga je da bez hrvatskog naroda nema BiH", istakao je Čović na predizbornom skupu HDZ-a BiH u Čitluku.

Iz ove stranke je saopšteno da je Čović pozvao kandidata HDZ 1990 za hrvatskog člana Predsedništva BiH Martina Raguža da povuče svoju kandidaturu dok je vreme, jer, kako ocenjuje, njegovih "pet ili deset hiljada glasova" ide (kandidatu SDP-a BiH) Željku Komšiću.

"Mnogi ovih dana govore kako se Ragužu nude kojekakva mesta i pozicije u zamenu za odustajanje od kandidature. Ponuđeno mu je da stane uz svoj hrvatski narod, uz interese hrvatskog naroda, da bude uz osnovnu stranku hrvatskog naroda u BiH", poručio je Čović.

Kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsedništva BiH Borjana Krišto rekla je da je dužnost člana Predsedništva BiH važna i za spoljnu politiku, ekonomski razvoj BiH i za prosperitet svakog građanina koji živi na ovim prostorima.

"Ljudi ne shvataju zbog da je hrvatski član Predsedništva BiH bitan zbog toga što se čovek koji sada obavlja tu funkciju i ne predstavlja tako, nema legitimitet u ime hrvatskog naroda. Obavljajući ovu dužnost degradirao je ovu funkciju", rekla je Krišto.

2024 © - Vesti online