Nedelja 19.09.2010.
00:14
Srna

Tadić nije dobrodošao u Vukovaru

Učesnike pozdravio sa ''Za dom spremni'': Anto Đapić

Učesnike skupa, bivši predsednik HSP-a Anto Đapić pozdravio je ustaškim pozdravom "Bog i Hrvati - Za dom spremni". Đapić je rekao da nije problem Tadić, nego hrvatski političari koji su ga pozvali u Vukovar.

Predsednik HSP-a Danijel Srb rekao je da njegova stranka žele progovoriti o nečemu o čemu se u Hrvatskoj ćuti, a to je najavljeni dolazak Tadića na poziv hrvatskih političara u Vukovar, prenose hrvatski mediji.

"Ne želimo da Tadić koristi žrtvu Vukovara da bi ojačao Srbiju na štetu Hrvatske", poručio je Srb sa mitinga održanog pod nazivom "Poslednja linija odbrane" i ponovio da hrvatskoj politici zamera podizanje spomenika u Srbu i vraćanje stanova srpskim povratnicima.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović ocenio je da bi dolazak Tadića u Vukovar bio veoma jak i simboličan gest, koji on pozdravlja.


"Mislim da će to biti važan trenutak u razvoju naših odnosa. Dobro je da Hrvatska jača svoje odnose sa susedima, da sanira strašne posledice rata, a to je moguće samo kroz saradnju", smatra Josipović.

2024 © - Vesti online