Subota 18.09.2010.
17:52
Vestionline

Malović: Kariću bi mogla da bude oduzeta imovina

" ''Mobtel'' su, kako piše u optužnici, Karić i njegovi saradnici odštetili za više od 60 miliona evra, a pozato je da je ta porodica raspolaže velikim bogatstvom. Ukoliko se u sudskom postupku utvrdi da Karićev kapital nije legalno stečen, na njega se može primeniti Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom", rekla je Malovićeva.

Istraga će utvrditi sve: Snežana Malović


Ona je navela da se finansijskom istragom može utvrditi da li je Karić imovinu u zemlji, kao i u inostranstvu, stekao na legalan način.


Ministarka pravde je istakla da je beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije jedno od osnovnih načela postojanja ove vlade i da je sigurna da u tom pravcu neće biti posustajanja.


"Dosadašjim rezultatima poslali smo jasnu poruku da niko ko se ogrešio o zakon ne može očekivati da će biti privilegovan, bez obzira na bogatstvo i status koji ima", istakla je ministarka pravde.


Zahtev za sprovođenje istrage, koji je protiv Karića i njegovih saradnika podnet u januaru 2006. godine, nakon temeljne i opsežne istrage i rada tužilaštva, rezultirao je podizanjem optužnice.

2024 © - Vesti online