Nedelja 19.09.2010.
08:00

Počinje berba grožđa u Vršcu

Novina na berbi biće uvođenje noćni kupovine

Program manifestacije počeo je i pre zvanicnog otvaranja izložbama mladih i neafirmisanih umetnika i slikara Antala Mihaila, posle kojih sledi nastup kulturno-umetničkog društva (KUD) 'Petefi Šandor' i koncert 'Vudstok'", rekla je na konferenciji za novinare direktorka Turističke organizacije Vršca Tatjana Pal Kovač.

Subotnje jutro počeće takmičenjem u ribolovu udicom na plovak, zatim slede revijalna izložba golubova, promocija mini vetrenjača i solarnih panela - kao obnovljivih izvora energije i otvaranje izložbe poljoprivrednih i vinogradarskih mašina. Paralelno će se održavati tamburaški maraton i nastupi mnogi drugih muzičkih ansambala.

Tokom trajanja manifestacije, avion će tradicionalno nadletati grad i bacati balone sa grožđem i nagradnom igrom.

Kovačeva je rekla da ove godine predsatvlja novinu i uvođenje noći kupovine, između petka i subote, kada će prodavnice biti otvorene do ponoći.

Za posetioce su predviđeni i specijali progami - obilazak grada turističkim vozićem, put vina, kao i obilazak Delibalatske peščare i vršačkog vinogorja.

U nedelju 19. septembra, gosti će moći da se voze vozom "Romantika" po promotivnim cenama od 345 dinara za treću i 670 dinara za drugu klasu.

Direktor marketinga "Vršačkih vinograda" , Srdan Milićev rekao je da će za turiste biti organizovane i vinske ture selu Gudurice, gde će moći da obiđu sve plantaže do rumunske granice. Moćiće da vide i najveće bure na balkanu, zapremine 26.000 litara, koje je pretvoreno u sobu, u koju može da uđe 20 posetilaca.

2024 © - Vesti online