Subota 18.09.2010.
16:50
Vestionline

Jovanović: Problemi se ne rešavaju čekanjem

Jovanović je novinarima u centru glavnog grada, gde je LDP počela promociju paketa antikriznih mera, rekao da država mora da krene u rešavanje mnogobrojnih problema, koji su nasleđeni iz prošlosti, a koji se sada, kako je rekao, "identičnim jezikom i argumentacijom obrazlažu kao kada su nastali".

Traži dijalog Prištine i Beograda: Čedomir Jovanović


"Pre svega mislim na probleme u Sandžaku i ono što je važno jeste pitanje ekonomske politike koja definitivno plaća previsoku cenu unutrašnje nesposobnosti samih vlasti", rekao je Jovanović.


Lider opozicione LDP je napomenuo da vlast mora ponuditi jasnu evropsku agendu koja mora biti izraz životnih očekivanja građana, a koja se, istakao je, ne može svoditi na paragrafe. Kao neke od mera, Jovanović je predložio stimulisanje zapošljavanja mladih, tako što bi se svako zapošljavanje mladih do 35 godina oslobodilo za 50 odsto opterećenja po doprinosu, promena uslova kreditiranja, zatim revidiranje invalidskih penzija.


Jovanović je takodkje kazao da je u politici prema Kosovu i Metohiji potreban otvoren dijalog između Beograda i Prištine.


"Ne mislimo da Tadić i Tači mogu sada da reše međusobne probleme Srbije i Kosova, ako krenu od odnosa Beograda i Prištine prema nezavisnosti, ali su i jedan i drugi dužni da rešavaju probleme koji presudno utiču na probleme građana", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online