Utorak 17.11.2009.
20:12
Tanjug

Užice: Nova žrtva svinjskog gripa!

Preminula pacijentkinja, koja je treća žrtva virusa novog gripa u užičkom kraju, primljena je u užičku bolnicu pre dva dana u teškom zdravstvenom stanju koje se tokom jučerašnjeg dana pogoršalo uprkos medicinskoj pomoći koja joj je pružena.


U zdravstvenim ustanovama užičkog regiona, prema jutrošnjem biltenu, hospitalizovano je 77 pacijenata za koje se pretpostavlja da su zaraženi virusom novog gripa, što je za 15 bolesnika manje u odnosu na jučerašnji izveštaj.


Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zlatiborskom okrugu je u prošloj sedmici zdravstvenu pomoć, sa sumnjom na novi grip, zatražilo 1.446 pacijenata, oko 900 pacijenata manje nego u pretprošloj sedmici, što je navelo zdravstvne radnike da ocene da epidemija gripa u ovom regionu postepeno jenjava.


Zvaničnim laboratorijskim analizama potvrđena je prisutnost virusa novog gripa kod osam pacijenata, od kojih su tri, nažalost, preminula.


U Opštoj bilnici Užice trenutno je hospitalizovano 43 pacijenta sa sumnjom da su zaraženi virusom novog gripa, od kojih je jedan priključen na respirator dok se među obolelima nalazi i 15 dece.


U požeškoj bolnici leči se 12 pacijenata, u Prijepolju 11, od čega troje dece, dok se u Pribojskoj bolnici među osam pacijenata nalazi i troje dece.

2024 © - Vesti online