Petak 17.09.2010.
19:24
Vestionline

Mesi slavi 10. godina u Barsi

Lionel Mesi

Mesiju su u 11. godini doktori otkrili poremećaj hormona rasta, zbog čega je postojala opasnost da okonča svoju fudbalsku karijeru već na samom početku. On je karijeru počeo u rodnoj Argentini, u nižerazrednom klubu Grandiol, da bi ubrzo prešao u Njuels old bojse.

Španski mediji prenose da je brigu o Mesiju pokušala da preuzme River Plata, ali imajući u vidu da je lečenje bilo skupo ni taj klub nije mogao da plaća terapiju.

Tadašnji sportski direktor Barselone Karlos Reksač je kontaktirao Mesijevu rodbinu koja je živela u Kataloniji. Klub je ponudio Mesiju i porodici da plati sve troškove lečenja ukoliko on pređe u Barsu. Porodica je pristala, a Mesi je 17. septembra 2000. godine, postao i zvanično igrač katalonskog kluba.

Mesi (23) je tri godine proveo u omladinskom pogonu, da bi za prvi tim debitovao u svojoj 16. godini na prijateljskom meču protiv Porta. Samo godinu dana kasnije ovaj igrač je odigrao i premijerni takmičarski meč, protiv gradskog rivala Espanjola.

Argentinac je sa Barselonom osvojio četiri titule u nacionalnom šampionatu i dve Lige šampiona, a prošle godine bio je proglašen i za najboljeg igrača na svetu. 

2024 © - Vesti online