Petak 17.09.2010.
21:35
Vestionline

Bolt: Možda pređem na skok u dalj

Najbrži čovek na svetu - Jusein Bolt

"Učestvovaću na OI 2012. godine u Londonu, a posle toga ću da odlučim šta želim da radim. Moj trener će verovatno želeti da učestvujem i na OI 2016, ali želim da se povučem iz atletike dok sam na vrhu", rekao je Bolt i dodao da želi da uradi isto što i Amerikanac Majkl Džonson, koji se povukao 2000. godine, pošto je osvajio zlatne medalje na 400 metara na dve uzastopne Olimpijade.

"Pitao sam Džonsona zašto se povukao i on je odgovorio da je postigao sve što je želeo, tako da nije imao razloga da nastavi. Bio je na vrhu, a odlučio je da se povuče. Slično i ja razmišljam", dodao je Jamajčanin.

Bolt drži svetski rekord na 100 metara, koji iznosi 9,58 sekundi. On je vlasnik i svetskog rekorda na 200 metara s 19,19 sekundi.

"Želim da budem legenda. To ću uspeti ako osvajam titule. Posle toga probaću nešto novo u sportu. Rekao sam skok u dalj, ali mislim da ću da radim nešto drugo. Preći ću na skok u dalj godinu dana pre kraja karijere, jer mislim da će telo teško da se prilagodi na novu disciplinu", istakao je Bolt. 

2024 © - Vesti online