Petak 17.09.2010.
18:50
Vestionline, Kurir

Marić: Teško sam doživeo poraz Srbije

Igra za Australiju, misli na Srbiju - Aleks Marić

"Gledao sam utakmicu Srbije i Turske i na kraju umalo nisam zaplakao! Katastrofa kako sam se loše osećao. Mada, moglo se očekivati da će domaćini, kao što se to u takvim slučajevima obično dešava, imati pomoć sudija", kaže Aleks prisećajući se sada već čuvene utakmice u Turskoj.

Srbija je, siguran je Marić, prikazanom igrom zaslužila medalju.

"I to srebrnu! Na tom prvenstvu od nas su jedino, možda, Amerikanci bili bolji. I kad se desi ono što se desilo na utakmici sa Turskom, posle meseci rada, odricanja, čovek ne može a da ne oseti žal", nastavlja Marić, dodajući da je ponosan na onaj detalj sa utakmice Australija - Srbija kada je u dresu „kengura“ zapevao srpsku himnu.

"Uradio sam ono što sam osećao u srcu", zaključio je Aleks.

Sa ekipom višestrukog grčkog i evropskog šampiona, Marić je juče na Zlatiboru odradio prvi trening.

"Prezadovoljan sam. Ekipa je sjajna, momci iz tima odlični, sjajno su organizovani, moje je samo da treniram i igram, sve drugo je organizovano do perfekcije. I Željko je sjajan čovek i trener", kaže Aleks.

Jedva čeka početak grčkog prvenstva, kada će se u ulozi ljutih rivala naći dvojica naših trenera, kumovi Željko Obradović i Dušan Ivković.

"Željan sam igre, pobeda. Ali, moram dodati da za sve ovo što sam postigao, za ovo što sam danas, veliku zahvalnost dugujem i Duletu Vujoševiću i Partizanu, i posebno navijačima crno-belih. To su najbolji i najpošteniji navijači, bili su uz tim i kad nam je išlo i kad nije", kaže Marić.

2024 © - Vesti online