Petak 17.09.2010.
07:15
Vestionline

Obama napisao knjigu za decu

Reč je o zbirci priča o američkim pionirima, tačnije 13 "velikana" američke istorije, od prvog predsednika Džordža Vašingtona do bejzbol velikana Džekija Robinsona i umetnice Džordžije O'Kif. Knjiga će se naći u prodaji od 16. novembra u izdanju kuće "Rendom haus".

Posvećen budućnosti: Barak Obama

Obamina nova knjiga ima 40 strana, a ilustracije su delo Lorena Longa koji je, takođe ilustrovao Madoninu knjigu "Jabuke gospodina Pibodija". Knjiga će prvo biti objavljena u 500.000 primeraka, a moguće je da će se pojaviti i u formatu prilagođenom Eplovom "ajpedu". Njena cena biće 17,99 dolara, a prihod od autorskih prava Obama će pokloniti fondu za školovanje dece palih boraca i ratnih vojnih invalida.
 

Nije prvi


Obama nije prvi američki predsednik koji je napisao knjigu za mlade. Džimi Karter je izdao "The Little Baby Snoogle-Fleejer" 1995, deceniju posle odlaska iz Bele kuće. Teodor Ruzvelt je, zajedno sa piscem Henrijem Kebotom Lodžom, 1895. godine, pre nego što je postao predsednik, napisao knjigu "Junačke priče iz američke istorije".

2024 © - Vesti online