Petak 17.09.2010.
00:40
Vestionline

Malović: Legija ne može da pobegne

Jedna od mogućnosti da Milorad Ulemek Legija iskoristi detonatore, koji su nedavno pronađeni kod njega u ćeliji, bila je prilikom transporta iz Okružnog zatvora u Beogradu do Posebnog odeljenja u KPZ Zabeli, izjavila je ona.

Snežana Malović i Milorad Ulemek Legija

Ona je podsetila da je Ulemek sada smešten u Posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu "koji je najbezbedniji zatvor u Evropi, sa posebnim obezbeđenjem i u kojem se primenjuju stroge bezbednosne procedure".


"Imam puno poverenje u profesionalizam direktora Milana Obradovića i zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija", istakla je Malović.

Objašnjavajući kako je moguće da se u njegovoj ćeliji nađe kopija pištolja i detonatori, Malović je rekla da nijedan detektor nije mogao da otkrije ni detonator ni plastičnu kopiju pištolja.

Ulemek, kao i svi drugi zatvorenici, kako je navela ministarka, u to vreme imao je pravo na posete koje je zakonom zabranjeno nadzirati, kao na primer advokata, porodice.

Ona je napomenula da postoje vanredni i redovni pretresi i da je zahvaljujući odličnom radu zaposlenih u zatvorima otkrivena kopija plastičnog pištolja i detonator.


"Za svaki slučaj, nakon što su pronađeni detonatori, promenjeni su čuvari koji su bili zaduženi za Ulemeka i obaveštene nadležne službe", rekla je Malović.

2024 © - Vesti online