Četvrtak 16.09.2010.
22:51
Tanjug

Otkrivanje spomen-ploče Tatonu na Obilićevom vencu

Bris Taton

Otkrivanju spomen-ploče prisustvovaće gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Optužnica tereti 15 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan - Tuluz. U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.

U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Prelić (25), zatim vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa "Alkatraza", i za sada nepoznati vođa grupe "Rebels".

Zbog krivičnog dela teško ubistvo sudiće se Preliću, Puzigaći, Markoviću, Grkoviću, Suvajcu, Jovanu Karbiću, Draganu Tomasoviću, Milanu Vujoviću, Branimiru Četniku, Stefanu Veličkoviću, Milanu Tarlaću, Bojanu Matijeviću, Stepi Petroviću i Dejanu Stankoviću.

2024 © - Vesti online