Četvrtak 16.09.2010.
20:37
Vestionline

Antić: Odlazim ponosan!

Tražio promene u FSS - Radomir Antić

"Naši fudbalski uspesi su samo za čelnike FSS bili neuspesi. Neke je, izgleda, posebno zabolela činjenica da smo sa 37, stigli na 15. poziciju rang liste FIFA tokom mog mandata", rekao je Antić.

Poznati stručnjak kaže da veliku zahvalnostu duguje sponzorima koji su prepoznali autoritet i snagu koju je stvorila naša reprezentacija, kao i našem narodu i najvernijim navijačima, koji su reprezentaciju Srbije doživljavali kao veliku porodicu i pružali joj podršku sa prepunih tribina.

"Bilo je potpuno jasno da familijarna atmosfera koja vlada u reprezentaciji prija navijačima, ali to nažalost nije bio slučaj sa mnogima u rukovodstvu FSS", kaže Antić.

On dodaje da mu je od prvog dana bila želja da se izvrše promene u FSS i da se modernizuju kadrovi, kako bi se unapredio srpski fudbal.

"To je, očigledno, bio moj najveći 'greh', jer njima odgovara status kvo", rekao je Antić i dodao da je njegovo nezadovoljstvo, ali i problem u komunikaciji sa čelnicima FSS kulminirao kada je, na dan prve utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, od igrača zatraženo da se odreknu dela dogovorenih i obećanih premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Ističem podatak na koji smo svi ponosni. Ako 15. mesto na FIFA listi nije uspeh, onda zaista svi treba da se zapitamo koje je naše mesto na fudbalskoj mapi sveta. Podsećam da smo na SP pobedili Nemačku posle punih 48 godina i da je to podatak koji verovatno ulazi u anale našeg fudbala", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, rezultatom na Svetskom prvenstvu nismo zadovoljni, ali smo pristupom i ponašanjem igrača afirmisali srpski fudbal.

2024 © - Vesti online