Četvrtak 16.09.2010.
22:29
Tanjug

Malović: Španija će izručiti srpske kriminalce

Dogovorila saradnju sa Špancima: Srpska ministarka pravde Snežana Malović
 

Malovićeva je istakla da je na sastanku sa španskim kolegom Domingesom u Mardidu razgovarala i o drugim licima optuženim za organizovani kriminal, za koja postoje indicije da se nalaze u Španiji.

"Dobila sam uveravanja od španskih kolega da će učiniti sve kako bi se utvrdilo da li se te osobe nalaze na tertoriji Španije i da će, ukoliko se ustanovi da borave na teritoriji te zemlje, biti uhapšeni i ekstradirani Srbiji", naglasila je ministarka pravde.

Ona je navela da je s sa španskim kolegom Domingesom razgovarala i o mogućnosti pronalska nelegalno stečene imovine okrivljenih za organizovani kriminal, za koju se sumnja da se nalazi u Španiji.

Radulović je od 2006. godine u bekstvu, kada je za njim raspisana crvena poternica. On je optužen kao jedan od organizatora "stečajne mafije". Policija sumnja i da se pojedini pripadnici "zemunskog klana" kriju u Španiji, ali i drugi kriminalci odbegli iz Srbije.

Prošle godine, u oktobru, Španija je Srbiji izručila Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vlada Japanac, takođe, jednog od nekadašnje zemunske kriminalne grupe.

2024 © - Vesti online