Petak 17.09.2010.
01:44
Vestionline

Svi treba da znaju šta opozicija znači

"Mi ćemo se naći u ponedeljak i dogovoriti se o svemu o čemu možemo da se dogovorimo, a mislim da možemo da se dogovorimo da ne komuniciramo preko medija, već da to radimo direktno", rekao je Nikolić.

Novi savez na pomolu?: Tomislav Nikolić (levo) i Vojislav Koštunica (desno)

Nikolić je istakao da će lideru DSS predočiti ciljeve grupacije stranaka koje okupljaju "naprednjaci", a u cilju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.


Na izjavu Koštunice da je za odnos dveju stranaka ključno pitanje da li je za SNS najvažniji cilj da Srbija uđe u Evropsku uniju (EU), Nikolić je napomenuo da će lider DSS taj odgovor dobiti "za stolom".


"Političke stranke se bave i nekakvim marketingom, ali ja na ovo okupljanje opozicije ne gledam kao na marketing, posebno ne kao na marketing SNS. Mi ćemo DSS-u tačno reći šta je cilj grupacije stranaka koju okupljamo i ako se u tome nalaze oni će u tome biti. Ukoliko se ne nalaze, mislim da više ne treba da se sporimo oko toga što nismo zajedno, nego da bar imamo jedan zajednički cilj, a to je da nekako dođemo do vanrednih prarlamentarnih izbora", naveo je lider SNS.


SNS, Nova Srbija i Pokret socijalista počeli su početkom nedelje razgovore o ukrupnjivanju političke scene i dogovorili strategiju zajedničkog delovanja radi promene državne politike Srbije, te uputili poziv ostalim opozicionim strankama da im se pridruže.

2024 © - Vesti online