Četvrtak 16.09.2010.
22:12
Vestionline

Ajde malo da istražujete zločine i nad Srbima

"Ako BiH treba da počiva na tome da je jedan narod ravnopravniji u odnosu na druga dva naroda, teško je da ova zemlja ima šansu", izjavila je Majkićeva obraćajući se na Skupštini Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS koja je danas održana u Banjaluci povodom obeležavanja 15. septembra - Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.

Očigledno je nekima cilj da se istražuju zločini nad Srbima: Dušanka Majkić (desno)



Ona je upozorila da se BiH ne može izgrađivati na nepravdi i nepoštovanju prema celom jednom narodu, posebno kada je reč o ljudskim žrtvama.

Majkićeva je navela da mora da se promeni stanje u Institutu za nestala lica BiH i odnos u Međunarodnoj komisiji za nestala lica (ICMP), jer su predstavnici srpskog naroda i porodice poginulih i nestalih iz RS nezadovoljni radom ove dve institucije.

"Svedoci smo kako rade Sud i Tužilaštvo BiH, jer hiljade stranica dokaznog materijala o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima i dalje su u fazi istrage, pošto je očito nekima cilj da tako i ostane", istakla je Majkićeva, zaključujući da je zadatak svih predstavnika srpskog naroda u institucijama BiH da učine sve da se ta nepravda ispravi.

2024 © - Vesti online