Četvrtak 16.09.2010.
11:51
Vestionline

Pižon: Biće novih igrača

Pižon

"Ovo je za mene veliki izazov. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su počele, ali dobro poznajem naše igrače, sa dosta njih sam radio u mladoj reprezentaciji, tako da za mene neće biti nepoznanica. Preuzeo sam kvalitetan tim, koji je svoju snagu pokazao u prethodnim kvalifikacijama za Mondijal", rekao je Pižon, a prenosi Blic.

Da li to znači da možete da nam obećate da ćete Srbiju odvesti na Evro 2012?

"Nikada u životu nisam davao pompezne izjave tipa pobedićemo sigurno i slične, pa neću ni ovog puta. Da imamo dobar tim, imamo, a mogu da obećam samo da ćemo svi dati svoj maksimum kako bi se kvalifikovali za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj".

Možemo li očekivati neke kadrovske promene u timu?

"Za sada ću se osloniti pre svega na igrače koji su i do sada igrali u reprezentaciji. Pre svega jer su prethodnim partijama dokazali da im je tu i mesto. Činjenica je da oni mogu mnogo više nego što su pokazali protiv Farskih Ostrva i Slovenije. Naravno, moguće je da ću pozvati i nekog fudbalera koji do sada nije igrao za reprezentaciju, a nalazi se u dobroj formi, ali jako malo vremena imamo do utakmice sa Estonijom da bi sada pravili suštinske promene".

Debi na klupi imaćete 8. oktobra protiv Estonije u Beogradu?

"Naša publika je rigorozna i znam njeno mišljenje o reprezentaciji Estonije, a to znači da taj meč moramo da pobedimo. Naravno i ja sam siguran da smo dosta kvalitetniji od njih, i da ćemo osvojiti tri planirana boda", rekao je Pižon.

Posle toga putujete u Đenovu na derbi sa Italijom?

"Mi nemamo tim sastavljen od igrača iz naše Superlige pa da pričamo kako je protivnik iskusniji. Naši reprezentativci su već godinama u inostranstvu, igraju u najkvalitetnijim ligama Evrope i mogu svakog da pobede. Italija ima tim sa kojim možete da igrate i da se nadigravate i što se mene tiče, optimista sam.

Prvi pomoćnik će vam biti trener Javora Radovan Ćurčić, dok će se o kondiciji igrača brinuti Željko Boljević. Ko će biti novi trener golmana?

"Rano je još da pričam o stručnom štabu. Neke stvari su već rešene, ali imena kompletnog stručnog štaba saopštiću posle zvanične promocije", odgovorio je Petrović.

2024 © - Vesti online