Sreda 15.09.2010.
16:26
Srna

Srbi sa KiM: Tadiću odlazi!

Ugrozio celovitost zemlje: Boris Tadić

"Tadić nije uvažio naše stavove sa prethodne sednice, koji garantuju minimum političkih i egzistencijalnih uslova za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, nego je prihvatio kompromis sa EU što predviđa tehničke pregovore između Beograda i Prištine. To znači priznavanje takozvane nezavisne republike Kosovo", navodi se u zaključcima.

Skupština zajednice srpskih opština ističe da Tadić nije uvažio ni stavove Skupštine Srbije sa sednice održane 26. jula.

"Predsednik Srbije obmnanuo je i sve naše prijatelje u svetu koji nas podržavaju u političkoj borbi za nepovredivost granica Srbije, a to su, pre svega, Rusija, Kina, Indija i Brazil", navodi se u zaključcima.

Delegati su se saglasili da pregovori između Beograda i Prištine moraju biti isključivo o statusu.

Skupština Zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije još jednom je pozvala vrh Srpske pravoslavne crkve da ne prihvati tzv. eksteritorijalnost srpskih manastira, kao i da se izjasni o Tadićevoj politici.

Na sednici je izražena zahvalnost ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Konuzinu zbog podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i svim ambasadorima koji su branili međunarodno pravo, a time i interes Srba na sednici Generalne skupšine UN.


Na nedavnoj proširenoj sednici održanoj prošle sedmice u Zvečanu, delegati Skupštine Zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije usvojili su Deklaraciju o odbrani Kosova i Metohije kao neotuđivog, sastavnog dela Srbije.

2024 © - Vesti online