Sreda 15.09.2010.
11:14
Vestionline

Rudić: Ponižavaju nas

Ratko Rudić

Hrvatska vlada odlučila je da vaterpoliste nagradi sa po 3.500 evra (27.000 kuna), a selektor i članovi stručnog dobili su još manje po 16.200 kuna.

"Ovo je ponižavajuće...nije u pitanju novac...takav je tretman sporta kod nas uopšte. Čak zaostajemo za komšijama u vrednovanju sportskih rezultata. Nije stvar samo u nagrađivanju sportista, već demotivisaju roditelja da šalju decu u sport. Zanemaruje se da kroz sport sklanjamo decu od loših stvari", rekao je za "TPortal" Ratko Rudić, selektor šampiona Evrope selekcije Hrvatske.

Rudić je rekao i da je on sa stručnim štabom znao da je Srbija jači protivnik od Crne Gore i da mu je to bila poslastica šampionata u Zagrebu.

"Meni je bilo draže što igramo sa Srbijom nego s Crnom Gorom. Imali smo neizvesnu završnicu, ali koja je na svu sreću završila sretno za nas. Finale? Italijanski selektor, kojeg sam i ja trenirao, imao je mladu, neiskusnu ekipu, ali pripremio ju je izvrsno. Međutim, i u toj smo utakmici bili maksimalno ozbiljni te smo na kraju zasluženo pobedili", rekao je Ratko Rudić. 

2024 © - Vesti online