Sreda 15.09.2010.
09:55
Vestionline

Marčiulionis: Srbija je zaslužila finale

Šarunas Marčiulionis

Srbija, koja je u polufinalu praktično pokradena od sudija, poražena je od domaćina Turske sa 83:82. Selektor Dušan Ivković je posle toga zatražio izvinjenje ili ostavke čelnika FIBA.

"Zaslužili ste finale, ali šta da se radi. Ali nisam začuđen. To polufinale je možda najbolji prikaz šta znači domaći teren. Previše je politike, pa zatim reklame, TV prava, prodaje ulaznica…Sve to šteti košarci", rekao je osvajač zlatne olimpijske medalje sa bivšim SSSR i bivši bek Golden Stejt Voriorsa.

Jedan od osnivača današnje Baltičke lige dodao je da mu se sviđa sistem rada u srpskoj košarci i da će "orlovi" biti kandidat za visok plasman na Evropskom prvenstvu naredne sezone upravo u Litvaniji.

"Sviđa mi se vaš sistem rada i od Srbije očekujem dosta na EP. Kada smo mi u pitanju treba na umu imati pritisak domaćeg terena. Setite se samo šta se desilo vama 2005. godine, kada ste skupili sve zvezde, a niste stigli do druge faze. Košarka je postala veoma nepredvidljiva", rekao je za "Žurnal" Marčiulionis. 

2024 © - Vesti online