Utorak 14.09.2010.
21:26
Vestionline

DS: Kako Cvijan zna koga sud oslobađa?

Cvijan u advokatskom timu koji brani gazdu firme čiji je direktor

DS je u saopštenju osudila Cvijanovo grubo mešanje u rad nezavisnih pravosudnih organa i naglasila da očekuje da će javnost, i predstavnici pravosudnih organa i sudija osuditi ovakvo ponašanje i na taj način dati podršku nezavisnosti sudstva.

"Angažovanje Cvijana u Slap grupi, sa namerom da se na slobodu pusti neko ko je pet puta hapšen i kome je oduzeta imovina po Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, govori i o ideoliškom i o moralnom opredeljenju Srpske napredne stranke koja štiti one koji su opljačkali državu, a ne opljačkane radnike", ocenila je DS u saopštenju.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić juče je optužio člana Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana i tu političku partiju za povezanost sa kriminalnim strukturama jer je Cvijan postavljen za direktora fabrike Slap-grup čiji se vlasnik nalazi u zatvoru.

Posle toga usledila je reakcija SNS-a, a izjavu je dao i Cvijan navodeći da njegovo imenovanje za direktora u pomenutoj firmi nema veze sa strankom, a da će gazdu osloboditi iz zatvora.

"Gazda jeste u zatvoru, ali ga za koji dan oslobađamo. To radi advokatski tim, u kojem sam i ja, i on će vrlo skoro izaći na slobodu, posle čega će, naravno, tužiti državu i tražiti obeštećenje", rekao je juče Cvijan.

2024 © - Vesti online