Utorak 14.09.2010.
21:04
Tanjug

Evropska unija ključ za koaliciju DSS i SNS

Voju zanima šta Toma misli o Evropskoj uniji

Koštunica je u izjavi Tanjugu rekao da sadašnja vlast "urušava i ponižava Srbiju" vodeći politiku da EU nema alternativu, a istovremeno zbog problema u samoj Uniji neizvesno je da li će Srbija ikada postati njena članica, te da je "u svakom slučaju izvesno da to neće biti moguće u narednih deset godina".

"Ključno je pitanje da li je i za SNS, kao što je to za sadašnju vlast, najvažniji cilj da uđemo u EU koja nam uporno, posebno preko Euleksa, pokušava da otme Kosovo. Za dalje odnose između DSS i SNS neophodno je najpre rešiti ovo pitanje", rekao je Koštunica.

On je istakao da je za DSS to najvažnije državno pitanje Srbije pošto je postojanje države i njenog teritorijalnog integriteta uslov za rešavanje svih drugih pitanja i za napredak građana.

Prema njegovim rečima, građanima je jasno da se EU od 2008. godine stavila na stranu albanskih secesionista i da misija Euleks direktno podržava pravljenje lažne države Kosovo.

"Posebno je to bilo očigledno kada je Brisel ucenio sadašnju vlast da nastavak evropskih integracija zavisi od usvajanja izmenjene rezolucije o Kosovu u Generalnoj Skupštini UN, kojom se sada zahteva uspostavljanje dobrosusedske saradnje, zapravo međudržavnih odnosa između Srbije i Kosova", rekao je lider DSS.

SNS, Nova Srbija i Pokret socijalista počeli su juče razgovore i dogovorili strategiju zajedničkog delovanja u cilju promene državne politike Srbije, a zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da se susret s predstavnicima DSS očekuje do kraja nedelje. Vučić je dodao da je bitno doći do izbora, a da ne moraju svi da budu na istoj listi.

2024 © - Vesti online