Utorak 14.09.2010.
15:55
Tanjug

DSS: Vlast dobrovoljno predala Kosmet

Vlast izdala Srbiju: Borko Ilić
 

"Prvi put u svojoj istoriji Srbija je dobrovoljno predala deo svoje teritorije i poraz koji smo doživeli u Generalnoj skupštini UN izmenom ionako blage rezolucije je finale loše državne politike prema Kosovu i Metohiji", izjavio je on.


Ilić ističe da je sve što je radila aktuelna vlast išlo ka tome da polako, ali sigurno priznamo nezavisnost Kosmeta, odnosno posmatramo ga kao državu.


"Kulminacija svega toga je prihvatanje pomenute rezolucije izazvane skandaloznom odlukom Međunarodnog suda pravde u Hagu, ali i prihvatanje da se pregovori (Beograda i Prištine) ne vode pod pokroviteljstvom UN, gde imamo sigurnu podršku Rusije i Kine, već pod kapom Evropske unije, koja je praktično priznala Kosovo i Metohiju", naveo je Ilić.


On smatra da je vlast u Beogradu popustila pod pritiscima "zemalja kvinte" i time podredila vitalne državne i nacionalne interese tuđim interesima.


"DSS insistitra da se vratimo državotvornoj politici, koju smo utvrdili u Skupštini Srbije pre 2008. godine, da postavimo srpske državne i nacionalne interese na prvo mesto, iznad svih, da ponovo počnemo da se ponašamo kao zemlja koja zna da brani svoje interese", zaključio je Ilić.

2024 © - Vesti online