Utorak 14.09.2010.
08:00
Mondo

Sveti Stefan na glamur listi "Lonli planeta"

Javnosti (siromašnijima) dostupne dve plaže na Miločeru: Sveti Stefan

"Znali smo da će se Sveti Stefan izboriti za mesto u svetskom turizmu kakvo je imao pre 20, 30 godina, ali smo ovakvu vest očekivali tek sledeće godine.

U Sveti Stefan do sada je uloženo 46 miliona evra i od nekadašnjih 240 kreveta, sada raspolaže sa 50 soba iza kojih stoji 'Aaman' kvalitet, koji je i ove godine izabran za brend broj jedan u svetu", kaže za "Blic" Predrag Nenezić, ministar turizma Crne Gore, ne krije zadovoljstvo zbog ovakvog ranga i ističe da je ovo tek početak.

On isitče da su ovog leta na Svetom Stefanu letovale četiri porodice koje se nalaze na "Forbsovoj listi“ 100 najbogatijih na svetu, mnogi biznismeni, ali i vrhunski sportisti kao što su Ronaldinjo, Dida, Serđino i drugi.

Međutim, to ne znači da je boravak na Svetom Stefanu privilegija isključivo bogatih.

"Javnosti su dostupne dve plaže, deo Miločera, četiri restorana na plaži i čitav kompleks, dok je samo Kraljičina plaža u potpunosti zatvorenog tipa. Svrstavanje ovog ostrva na listu najglamuroznijih mesta na svetu tek je početak i očekujem da će dobar glas o njemu sledeće godine tek eksplodirati", kaže Nenezić i dodaje
da će u narednom periodu u ovo ostrvo biti uloženo još novca.

Uskoro počinje gradnja novog hotela "Kraljičina plaža“, koji treba da bude završen za dve godine. Ukupna investicija na Svetom Stefanu iznosiće 100 miliona evra.

2024 © - Vesti online