Ponedeljak 13.09.2010.
22:26
Vestionline

Klajsters: Želim još trofeja!

Priželjkuje još neki pehar sa gren slema - Kim Klajsters

Belgijanka Kim Klajsters odbranila je titulu šampiona na US Openu, ubedljivo u finalu pobedivši Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0 (6:2, 6:1), a nakon meča je ocenila da joj igranje u Americi izuzetno odgovara zbog tvrde podloge.

Ona se nada se da bi mogla da dođe do titule i na Australijan openu, u januaru naredne godine, zbog slične podloge na kojoj se igra u Melburnu.

"Sve titule me motivišu na drugačiji način. Srećna sam zbog još jednog trofeja u Njujorku, ali se nadam da ću početi da osvajam i druge gren slem turnire. Ovo je za mene nova vrsta osećanja, jer sam se zaista zabavljala tokom takmičenja. Ovo je definitivno nešto novo u mojoj karijeri. Igram slabije na šljaci, jer nemam tu vrstu samopouzdanja kao na tvrdoj podlozi. Nadam se da će se i to promeniti", rekla je Klajstersova.

Belgijanka je ove sezone po prvi put u karijeri uspela da odbrani gren slem titulu, a ovo joj je ukupno treći takav trofej. Interesantno, sve ih je osvojila na Otvorenom prvenstvu SAD.

Prvu titulu na US Openu osvojila je 2005. godine. Sledeći turnir je propustila zbog povreda, a 2007. se zbog zdravstvenih problema i penzionisala. U međuvremenu je rodila i ćerku, koja sada ima tri godine i želi društvo.

"Stalno traži brata ili sestru, pa moram da joj se izvinjavam... Ipak će još morati da se igra sa psima", dodala je Klajstersova.

2024 © - Vesti online