Ponedeljak 13.09.2010.
19:29
Tanjug

Jovanović: Vlast da se uzdrži poteza ka Sandžaku

Brzo dejstvo demokratije najvažnije: Čedomir Jovanović

"Sada je najvažnije da se brzo deluje, da angažujemo sve demokratske potencijale koje imamo. Preduslov za to i za relaksaciju društva je uzdržavanje od bilo kog poteza, naročito na strani vlasti, koji bi mogao da produbi nasleđene podele i na bilo koji način radikalizuje nesporazume koji postoje", kazao je Jovanović u razgovoru sa Kipreosom.


Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije juče je u intervjuu Tanjugu optužio Čedomira Jovanovića da se previše i neprincipijelno meša u poslove Islamske zajednice. Prema rečima reisa Jovanović to čini kako bi kupio glasove Bošnjaka iz Sandžaka.

On je izrazio zadovoljstvo što OEBS deli stav njegove stranke o potrebi što bržeg konstituisanja i početka rada legitimno izabranog sastava Bošnjačkog nacionalnog saveta koji, prema uverenju LDP, mora da postane centralno mesto u kojem će se rešavati problemi koji su poslednjih nedelja samo izbili na površinu.


Lider LDP je istakao da je postizanjem dogovora sa EU oko usvajanja Rezolucije o mišljenju Međunarodnog suda pravde otvoren novi prostor u srpskoj politici kroz koji može biti pronađena nedostajuća energija za promene.


"Nadam se da Rezolucija koja je usaglašena sa EU neće postati samo potez povučen pod pritiskom, nego da će predstavljati znak snažne spremnosti Srbije da vodi novu politiku", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbija sada ima priliku da se okrene životnim temama, da pokrene promene i da kroz novu i drugačiju politiku pronađe najefikasnije i sa međunarodnom zajednicom usaglašene odgovore za sve probleme koje ima.

2024 © - Vesti online