Ponedeljak 13.09.2010.
19:08
Tanjug

DSS: Srbi na Kosmetu žrtvena jagnjad

Petar Petković ispred DSS-a

"Očigledno da je, posle usvajanja katastrofalne rezolucije, koju hvali i Hašim Tači, Srbija napustila svoje ljude na Kosovu", ukazao je Petković na konferenciji za novinare.


Vlast ukida srpske opštine, tera ljude na izbore nelegalne kosovske države, ukida im dodatke, što sve govori da država ne misli o svom narodu i da nema ko da ga brani od napada, rekao je Petković.


Prema njegovim rečima, takva situacija prenosi se i u Rašku oblast, gde su "u subotu građani države Srbije slavili, uz mahanje stranim, turskim zastavama".
Ovo je dokaz da su Kosovo i Sandžak povezani, kao i da je vlast postavila Evropsku uniju (EU) kao prvi interes, a ne svoju državu, rekao je Petković i dodao da država mora ozbiljno da reaguje, kako bi sačuvala živote Srba na Kosovu.


Upitan da li će DSS ipak pregovarati sa SNS o zajedničkom zahtevu za raspisivanje prevremenih izbora, Petković nije direktno odgovorio, već je rekao da "izbori moraju da budu zajednički cilj opozicije". On je ponovo zatražio da predsednik Srbije i Vlada podnesu ostavke, zbog "katastrofalne rezolucije u UN i veoma loše ekonomske situacije".

2024 © - Vesti online