Ponedeljak 13.09.2010.
15:59
Tanjug

Dinkić predlaže novu decentralizaciju i regionalizaciju

Dinkić kao lider Ujedinjenih regiona Srbije i Veroljub Stevanović, potpredsednik URS i gradonačelnik Kragujevca

Dinkić je na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada URS, rekao da će taj program biti predmet javne debate jer, kako je najavio, u naredne dve godine treba da dođe do ustavnih promena koje će omogućiti primenu tog plana.

Dinkić je napomenuo da je sa koalicionim partnerima dogovoreno i donošenje zakona o javnoj svojini, odnosno povraćaju imovine lokalnim samoupravama, o kome bi Skupština Srbije trebalo da raspravlja na prvoj sednici jesenjeg zasedanja.

Govoreći o rezultatima URS u prva tri meseca rada, Dinkić kaže da je ta politička opcija do sada intezivno radila na smanjenju nezaposlenosti u unutrašnjosti Srbije i borbi da se mladi zadrže u svojim sredinama.

Zamenik predsednika URS i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović istakao je da bez decentralizacije nema potpune demokratizacije države, a kao primer je istakao svoj grad.

"U Kragujevcu se može videti sve ono za šta se zalaže URS. Kragujevac pre 'Fijata' i posle 'Fijata' nije isti i na isti način treba da se razmišlja i u drugim gradovima Srbije", napomenuo je Stevanović.

2024 © - Vesti online