Nedelja 12.09.2010.
20:33 >> 02:06h
Vestionline

Divac i Kićanović u "Kući slavnih" FIBA

"Drago mi je zbog ovakve počasti, ali pre svega zbog srpske košarke koja je jedna od retkih koja je danas imala svoja dva predstavnika. Iza mene i Kiće čeka još puno naših igrača, a videli smo i u subotu da će biti još novih naslednika. Iako su poraženi u polufinalu svi smo ponosni na njih, rekao je Vlade Divac na svečanosti.

I Dragan Kićanović je izjavio da mu je čast što je od strane FIBA uvršten u Kuću slavnih, a onda takođe dodao da je srećan što Srbija ima generaciju koja je vratila veru u košarku.

"Naravno da je ovo velika čast za mene, ali mi je još draže što je ova generacija vratila igru koju sam dugo čekao. Vratili su mi veru u košarku. Ovi momci su mnogo mladi, doneli su nešto novo u košarku i to ne može niko da im oduzme", rekao je Kićanović.

FIBA je ovu čast ukazala šesnaestorici košarkaških legendi iz 12 različitih zemalja. Od srpskih legendi, ranije su u "Kuću slavnih" primljeni Dražen Dalipagić, Borislav Stanković i Ranko Žeravica.

"Kuća slavnih", koja je osnovana 2007. godine, sagrađena je u Alkobendasu u Madridu na inicijativu legendarnog trenera Reala, Pedra Ferandiza.

Primljeni u "Kuću slavnih":

Košarkaši i košarkašice: Vlade Divac, Dragan Kićanović, Oskar Šmit, Arvidas Sabonis, Dino Menegin, Šeril Miler i Natalija Zasulskaja.
Treneri: Mirko Novosel, Lindzi Gejz i Evgenij Gomelski.
Sudije: Džim Bein i Konstatinos Dimou.
Sportski radnici i bivši predsednici FIBA: Džordž Kilijan, Abdulaje Seje Moro, Hans-Joakim Oto i Ernesto Segura de Luna.

2024 © - Vesti online