Nedelja 12.09.2010.
19:43
Tanjug

Dačić: Veme je da Srbija dobije šta je zaslužila

Put u EU nema veze sa Rezolucijom o Kosmetu: Ivica Dačić

"Očekujemo korak napred ka EU i to u suštini ne bi trebalo da ima veze sa onim što je urađeno u Generalnoj skupštini UN (usvajanja Rezolucije Srbije i EU o mišljenju Međunarodnog suda pravde)", rekao je Dačić novinarima.

On je ukazao da bi svi oni koji od Srbije očekuju konstruktivan prilaz morali da imaju sve to u vidu kada budu donosili u budućnosti takve vrste odluka. Dačić je dodao i da Srbija treba da dobije ono što je davno zaslužila, "a to znači da postane što brže deo evropske porodice ravnopravnih država".

Ministri spoljnih poslova država članica EU okupiće se sutra u Briselu na redovnom mesečnom sastanku Saveta za spoljne poslove. Na skupu će, kako su pojedini od njih ranije najavili, najverovatnije, biti reči i o prosleđivanju kandidature Srbije za članstvo u EU na razmatranje Evropskoj komisiji.

Tokom neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova, u prethodna dva dana u Briselu, pitanje evropskih integracija nametnulo se kao tema zbog usvajanja Rezolucije Srbije i EU o mišljenju Međunarodnog suda pravde.

2024 © - Vesti online