Ponedeljak 13.09.2010.
08:00
Mondo

Muška depilacija - da ili ne?

Savremeni muškarac - između pećinskog čoveka i metroseksualca

Kako je stigao novi milenijum, tako se oštra granica između muškaraca i žena opasno istanjila, pa je neko iz vrhuške modne industrije izbacio već ozloglašeni naziv - metroseksualac.

Autor termina, možda finansijski podmazan od strane kozmetičkih tajkuna, britanski novinar Mark Simpson, definisao je 1994. metroseksualca kao "urbanog muškarca bilo koje seksualne orijentacije, koji ima snažan smisao za estetiku i koji troši veliku količinu vremena i novca na svoj izgled i način života”.

Kozmetički saloni su već bili procvetali diljem planete, pa i u maloj zemlji na brdovitom Balkanu. Žene su, bogu hvala, odavno prihvatile sve vrste brutalne kozmetičke torture kako bi izgledale zanosno, a onda je trenutak da i momci, stidljivo, zakucaju na vrata nekog salona i, rumeni u licu, zamole: "Ja bih jednu depilaciju grudi i leđa, ako može”.


Na internet forumima koji se bave muškom higijenom, lepo su ilustrovani stavovi muškaraca i žena po ovom pitanju. Osim jasnog insistiranja na osnovnoj higijeni, koja podrazumeva više puta pomenuti sapun, brijač i dezodorans, želje i prohtevi žena kreću se od slučaja do slučaja.

Nekim devojkama i dalje ne smeta da njihovi momci budu dlakavi gde je Bog zapovedio, a ima i onih koje su se vrlo brzo svikle na glatko izbrijane grudi i ostale delove tela.Zaključak? Nije previše epohalan. Tuširanje je zakon, kao i sapun, dezodorans i losion posle brijanja.

Ostalo je stvar ličnog izbora i dogovora sa damama.

2024 © - Vesti online