Subota 11.09.2010.
18:40
Vestionline

Očekuju se nova hapšenja u vezi sa Hipo bankom

On je, kako pišu banjalučke "Nezavisne novine", juče boravio u Minhenu u potrazi za informacijama o poslovanju Hipo grupe u periodu kad je ona bila u vlasništvu nemačke LB Bajern banke, odnosno nakon što je Koruška prodala većinski paket vlasništva toj banci.


Holubov dolazak u Hrvatsku, gde će ispitivati svedoke oko kriminalnih radnji u Hipo banci Hrvatske, očekuje se naredne sedmice.

Nastavlja se razotkrivanje afere u vezi sa hipo bankom

Prema medisjkim navodima, Ivan Jakovčić, istarski župan i jedan od onih koji se spominje u kontekstu uzimanja Hipo-kredita, rekao je da je na vlastiti zahtev razgovarao sa državnim tužiocem Hrvatske Mladenom Bajićem i ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislavom Karamarkom, od kojih je zatražio da mu omoguće kontakt sa austrijskim tužilaštvom i sa Holubom, koji će početkom sedmice boraviti u Istri.


"Ako su zainteresirani za razgovor sa mnom, stojim im na raspolaganju. Ako oni ne budu zainteresirani za razgovor, održaću pres-konferenciju u Beču", rekao je Jakovčić, kako bi, kako je naveo, prestalo blaćenje njegovog imena i Istarskog demokratskog sabora, partije koju vodi.


Holub će nakon posete Hrvatskoj 25. ili 26. septembra doći u BiH, gde će razgovarati o poslovanju Hipa u toj zemlji.


List podseća da je banku vodio sada uhapšeni bivši šef Grupe Volfgang Kulterer, "koji ima naviku da izaziva skandale", i navodi da je Kultererov prijatelj bio Ivo Sanader, hrvatski premijer koji je "neočekivano dao ostavku na funkciju premijera".

2024 © - Vesti online