Subota 11.09.2010.
05:12 >> 10:15h
Vestionline

US Open: Finale Klajsters - Zvonareva

Vera Zvonareva

U polufinalnim mečevima, Klajsters je pobedila Amerikanku Venus Vilijams sa 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 6:4), dok je Zvonareva bila bolja od Dankinje Karoline Voznjaki i slavila sa 2:0 (6:4, 6:3).

Vera Zvonareva bila je presrećna posle pobede nad Karolinom Voznijacki u polufinalu US opena i najavila da je u borbi za titulu u Njujorku čeka veliki izazov protiv branioca trofeja, Belgijanke Kim Klajsters.

"Bila sam dovoljno strpljiva i agresivna protiv Karoline. Istina, imale smo problema zbog vetra tokom meča, i zbog toga nismo mogle da pružimo maksimalno dobar tenis u kojem bi publika uživala. U svakom slučaju, mislim da je ključ mog uspeha taj što sam iskoristila svaku priliku koja mi se ukazala", rekla je Ruskinja.

"Čeka me duel protiv Kim Klajsters, koja je prošle godine bila najbolja. Svaki meč protiv nje je veliki izazov, kako za mene, tako i za svaku drugu teniserku. Svesna sam da me čeka veoma težak susret, ali se nadam da ću imati sreće da dođem do prve gren slem titule u karijeri", dodala je Zvonareva.

Njoj će ovo biti drugo gren slem finale, pošto je ranije ove godine igrala u finalu prestižnog Vimbldona.

2024 © - Vesti online