Subota 11.09.2010.
00:49
blic.rs

Krenuli da isprate druga u Kanadu i poginuli

BMW je levom stranom udario u zadnji deo prikolice
 

U četvrtak uveče na autoputu Beograd-Niš, u blizini Lapova, bila je smanjena vidljivost zbog jake kiše koja je padala. Milošević, Marinković i Đokić su se vozili u BMW-u, jagodinske registracije. Milošević je vozio, Đokić je sedeo na mestu suvozača, a Marinković na zadnjem sedištu. Na kamionu koji je u prikolici prevozio drva pukla je protektirana guma i deo je ostao na kolovozu.

- Vozač kamiona Branko M. (29) iz Zemuna zaustavio je kamion u traci za prinudno zaustavljanje, pa su na deo gume naleteli “reno“, “mazda“ i kombi “sitroen“. Prilikom naletanja na tim vozilima je pričinjena materijalna šteta. Iza njih je naišao BMW, kojim je upravljao Milošević. Vozač BMW je izgubio kontrolu i automobil je levom stranom udario u zadnji deo prikolice - navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.


Prema rečima Predraga Boškovića, istražnog sudije kragujevačkog Osnovnog suda, pretpostavlja se da je vozač BMW pokušao da zaobiđe deo gume i da je tada udario u zaustavljeni kamion.

- Automobil se od siline udara podvukao pod prikolicu. Na licu mesta poginuli su vozač i putnik na zadnjem sedištu, dok je treći muškarac, koji je bio na mestu suvozača, preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu - rekao je sudija Bošković koji je naložio obdukciju poginulih i dao nalog za vanredan tehnički pregled kamiona i BMW-a.

Takođe je naložio da se vozaču kamiona uzme krv da bi se utvrdilo da li je u momentu nesreće bio pijan. Vozač kamiona Branko M. je priveden i određeno mu je zadržavanje u policiji od 48 sati. Nakon toga biće priveden istražnom sudiji Osnovnog suda zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.


Kako “Blic“ saznaje, Miodrag Marinković i Dejan Milošević krenuli su za Beograd kako bi svog prijatelja Bobana Đokića odvezli i ispratili u Kanadu. Đokić je juče ujutro trebalo da se ukrca u avion. Njih trojica su planirali da veče pred Đokićev put provedu zajedno.


Posle pogibije trojice nerazdvojnih prijatelja, njihovi drugovi i poznanici u Jagodini su u šoku.


- Svi me u neverici pitaju da li je istina da su njih trojica stradala. Kako je došlo do nesreće ne znam, ali pretpostavljam da je veliki pljusak smanjio vidljivost. Porodice su otišle da ih identifikuju - rekao je za “Blic“ jedan njihov prijatelj.


On dodaje da su njih trojica bila dugogodišnji prijatelji, i to nerazdvojni.


- Svi su imali porodice. Boban je otac troje dece, Dejan dvoje, a Miodrag jednog deteta. Žalosno je to, velika tragedija za njihove porodice, posebno za decu - napominje naš sagovornik.


Prema njegovim rečima, Marinkovića, Miloševića i Đokića poznavali su svi u Jagodini.


- Dejan je radio u pekari “M“, cela Jagodina ga je poznavala. Miodrag je bio vlasnik menjačnice kod Školskog centra, a Boban je radio u jednoj privatnoj firmi - kaže njihov prijatelj.

2024 © - Vesti online