Petak 10.09.2010.
15:21
Vestionline

Teodosić: Nema treme

Sahranio Špance - Miloš Teodosić

Organizator igre "orlova" Miloš Teodosić ističe da se on i njegovi saigrači neće uplašiti fanatične publike u dvorani "Sinan Erdem“, već će im to biti dodatni motiv koji će ih dovesti do željenog cilja.

Marko Kešelj je Španiji ubacio 17 poena. a sada se posebno osvrnuo na to što će imati zadatak da čuva najboljeg turskog igrača Hidajeta Turkoglua.

"Turkoglu je vrhunski NBA igrač. Pa ja sam Hida, koga ću najverovatnije da čuvam, gledao na TV-u kad sam bio klinac, sa 12-13 godina, dok je igrao sa Peđom i Divcem. Iako ima 33 godine, a ja 22, sigurno je jedan od najvećih igrača. Ima ogromno iskustvo, odigrao je evropskih i svetskih prvenstava više nego što ja imam seniorskih sezona. Sigurno da će moja motivacija biti na najvišem nivou i nadam se da ću odigrati dobro", rekao je Kešelj i dodao:

"Trudim se da igram bez viška poteza i da dam doprinos. Imamo slobodu kreacije i šuta, ali je obavezna odbrana i skok. To je preduslov, ali do sada nismo imali pritisak. Ipak, sada moramo na pobedu, pa onda ako Bog da, u finalu šta bude", zaključio je Kešelj.

Turski košarkaški reprezentativac Hidajet Turkoglu priznaje da ih je selektor Bogdan Tanjević naučio mnogim srpskim rečima, pre svega psovkama, ali nije hteo da otkrije kojim.


Iskusni stručnjak Dušan Ivković odlično zna odake nam preti najveća opasnost u polufinalnom okršaju protiv čete Bogdana Tanjevića, i dodaje da nikako ne smemo ući u trku sa njima, već im moramo slamati otpor polako sve do kraja utakmice, i onda će naša slekcija biti znatno bliža plasmanu u finale Svetskog prvenstva. 

2024 © - Vesti online