Petak 10.09.2010.
14:03
Vestionline

Zvezda i Ceca ozvaničili saradnju

Stadion na Vračaru

Prisutnima su se obratili generalni sekretar FK C. zvezde Andrija Kleut, predsednica FK Obilić Svetlana – Ceca Ražnatović i direktor Obilića Ljubinko Jeftić. Svetlani Ražnatović je ovom prilikom uručen dres sa brojem 1924. koji označava godinu oslivanja fudbalskog kluba Obilić.

Kako je navedeno, Zvezda će održavati stadion i osim troškova održavanja Svetlani Ražnatović i Obiliću neće plaćati nikakvu drugu nadoknadu. Stadion je i dalje vlasništvo FK Obilić, a sva nova ulaganja u stadion su Zvezdina imovina. Planom je predviđeno da se u narednih godinu dana osnuje Fudbalska akademija Crvene zvezde, a Stadion na Vračaru koristiće i rezervni tim crveno-belih.

"Izuzetno sam zadovoljan što nastavljamo sa ostvarivanjem plana koji smo postavili kada smo preuzeli klub prošle godine. Jedan od tih aspekata je i razvoj omladinske škole. Koristićemo jedan od najlepših stadiona u Beogradu", rekao je Kleut, a Ražnatović je objasnila koji su motivi da se uđe u projekat.

"Jedina ideja je bila da se mladima omogući da se bave sportom, jer je to najbolje za njih", kazala je Ražnatović prilikom predstavljanja projekta.

Tereni ispod južne tribine stadiona u Ljutice Bogdana, gde su do sada trenirale mlađe selekcije crveno-belih, koristiće se i ubuduće, ali ako Zvezda krene u realizaciju projekta izgradnje novog stadiona, koji je predstavljen u maju, kompletna omladinska škola će se preseliti na Vračar.

Crvena zvezda je pre dva meseca potpisala sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom "Gaspromnjeft", koja je skoro 23 odsto sredstava namenila razvoju omladinske škole kluba. 

2024 © - Vesti online