Petak 10.09.2010.
14:53 >> 13:05h
Srna

Špirić: Srbija nema čemu da se raduje

Teži ostvarenju snova: Nikola Špirić
 

"Kao običan čovek, moram da kažem da sanjam da neko za pet, 10, 15 godina u Briselu ili Vašingtonu sličnu rezoluciju potpiše za RS", rekao je Špirić novinarima u Bijeljini.

On je ocenio da je nelogično da Srbi budu jedini narod u Evropi i svetu koji nema demokratsko pravo na svoje izjašnjavanje.

Špirić je naveo da je rezoluciju o Kosmetu veoma teško komentarisati jer se ona različito interpretira u javnosti "pa ujutro znači jedno, a posle podne drugo".

"Sigurno je da dok Albanci zdušno podržavaju rezoluciju - Srbija nema čemu da se raduje, ali to je teško breme koje ima vlast u Srbiji. Samo oni u Srbiji imaju pravo da se slažu ili ne sa rezolucijom, kao što i mi u RS imamo pravo da sanjamo svoj san", rekao je Špirić.


Srpska će biti nezavisna

 

Rajko Petrov Nogo

Književnik Rajko Petrov Nogo izrazio je nadu da će se u dogledno vreme Republika Srpska zaokružiti u samostalnu tvorevinu.

On je rekao Srni da svaki dan, mesec, godina ili deset, a kamoli 20 godina koje su prošle pod imenom Republika Srpska, podcrtavaju one isprekidane linije granice Srpske kao entiteta u BiH.

"Ja se u Boga uzdam da će u dogledno vreme te isprekidane crtice da se potpuno ispune i da se taj entitet zaokruži u samostalnu tvorevinu", naglasio je Nogo.

On smatra da na tom putu valja istrajati ko god da je na vlasti "i ko god da je na vlasti ne može drugačije da misli nego ovako".

2024 © - Vesti online