Petak 10.09.2010.
11:04
Tanjug

Gejevi traže hapšenje vođe "Obraza"

Gejevi traže hapšenje vođe "Obraza"
 



U saopštenju, GLIC navodi da je Obradović poručio da će "doći do posledica koje niko ne bi mogao da kontroliše", kao i da će "za sve što se bude dogodilo odgovornost snositi organizatori 'Parade ponosa'".


"Tim rečima, Obradović indirektno najavljuje i poziva na nasilje i pokušava da odgovornost sa nasilnika prebaci na organizatore. On je prošle godine proveo mesec dana u zatvoru zbog poziva na nasilje nad učesnicima 'Povorke ponosa', ali očigledno da ta kazna nije uticala na njega", navodi se u saopštenju u kojem se zahteva strožije kažnjavanje nasilnika i onih koji pozivaju na nasilje.


GLIC je poslao i zahtev poverenici za zaštitu ravnopravnosti Neveni Petrušić i ministru za ljudska i manjinska prava Svetozaru Čipliću da reaguju na diskriminatorske izjave Dragana Markovića Palme protiv GLBT (gej, lezbejske, biseksualne i tranšeksualne) populacije.


"On je u više navrata vređao dostojanstvo GLBT osoba i pozivao na kršenje njihovih ljudskih prava. Skupština Republike Srbije je izglasala Zakon protiv diskriminacije koji štiti prava GLBT populacije, što bi trebalo da važi i za narodnog poslanika Markovića, koji mora da poštuje zakone ove države iako se oni njemu ne sviđaju", navedeno je u saopštenju GLIC.

2024 © - Vesti online