Četvrtak 09.09.2010.
22:18
Vestionline

Italija u finalu, Mađari sa Srbijom za bronzu

Italijani će se u finalu sastati sa domaćom selekcijom Hrvatske, koja je ranije danas pobedila Srbiju 9:8, dok će se Mađari u borbi za bronzanu medalju sastati sa Srbijom.

"Azuri" su bolje ušli u meč, i brzo poveli sa 2:0. Prednost od dva gola su iskusno čuvali tokom celog meča, a Mađari su najbliži izjednačenju bili krajem treće deonice kada su smanjili prednosti Italijana na 7:6. Međutim, sve je bilo rešeno u poslednjem kvartalu kada su Italijani poveli sa nedostižnih 10:7.

Najbolji u italijanskom timu bio je Pjetro Filjoli sa tri gola, dok su Nikolo Gito i Valentino Galo postigli po dva. Jednom su se u strelce upisali Stefano Luongo, Masimo Đakopo i Kristijan Prešijuti.

Na drugoj strani, tri gola za Mađarsku postigao je Norbert Madaraš, dok se dva puta upisao Ištvan Sivoš. Po jedan gol postigli su Norbert Hohšnjanski, Danijel Varga i Gabor Kiš.

Italija i Hrvatska igraju u subotu od 21 sat finale Evropskog šampionata, dok se ranije, od 17,30 sati, sastaju Srbija i Mađarska u borbi za treće mesto. 

2024 © - Vesti online