Četvrtak 09.09.2010.
22:28
Tanjug

Nova sezona Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija

Ciklus Nove godine, kojim Filharmonija simbolično obeležava nove godine različitih kultura, otvara Budimpeštanski klecmer ansambl pod upravom dirigenta Orija Lešmana iz Izraela, saopštila je BF.


Oni će sa Filharmonijom izvoditi tradicionalnu jevrejsku muziku. Na programu su još i "Priče sa zapadne strane" Leonarda Bernštajna i treći stav iz Prve simfonije Gustava Malera.


Do kraja sezone orkestar BF će ravnopravno slaviti i obe hrišćanske (po gregorijanskom i julijanskom kalendaru), islamsku i kinesku novu godinu.


Ciklus Nove godine samo je jedan od šest u okviru kojih će Filharmonija do juna sledeće godine održati trideset koncerata. Ostali ciklusi su Hod po žici, Crno-beli ciklus, Jesen, Zima i Proleće.


U novoj sezoni publika će upoznati novog šefa-dirigenta, proslavljenog kineskog dirigenta Muhaia Tanga, koji će se predstaviti na šest koncerata.

Zvezda nove sezone BF-a: Muhai Tang


Karte za otvaranje sezone mogu se kupiti na blagajni Kolarca, po ceni od 600, 800 i 1000 dinara, a do 15. oktobra traje i redovna prodaja kompleta karata, kažu u Filharmoniji uz napomenu da je više od 70 odsto kapaciteta Velike sale Kolarčeve zadužbine za sve koncerte do kraja sezone rasprodato u toku promotivne prodaje karata.

2024 © - Vesti online