Četvrtak 09.09.2010.
11:19
Vestionline

Laković: Milošević je burno reagovao

Srbija je pre dva dana u Beogradu igrala nerešeno sa Slovenijom, 1:1 u meču grupe C kvalifikacija za EP koje će biti odigrano 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Bez dlake na jeziku - Savo Milošević

Milošević je tokom meča izvređao predstavnike UEFA-e koji su bili u svečanoj loži na stadionu Crvene zvezde. Bivši reprezentativac naše zemlje bio je ogorčen suđenjem Portugalca Olegarija Benkerense.

"Savo je rekorder naše zemlje po broju utakmica za reprezentaciju, dobar je momak i zadužio je sve selekcije, igrajući za Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i Srbiju. Bilo mu je teško kao i svima nama kada sudija nije svirao očigledan penal, ali i pored velike tenzije nije smeo da reaguje kako je reagovao. On je javna ličnost i sedeo je u centralnoj loži. Nažalost, organi FSS moraće na prvom sastanku da se bave i onim što se dogodilo. Jer, ne možemo da prenebregnemo da su naši gosti iz Belgije i Slovačke bili verbalno napadnuti", rekao je Laković i dodao da "delegat iz Belgije i supervizor iz Slovačke u UEFA rade honorarno", odnosno da "nisu zaposleni u UEFA već tri-četiri puta godišnje idu na utakmice".

Milošević je ostao pri stavu da je portugalskom sudiji najavljeno da sudi u korist Italije.

"Rekao sam sve što sam imao. Ali, mogu da dodam i ovo, mi sportisti vrlo dobro znamo kada je suđenje namešteno. I niko ne može da nas prevari. Pa ni Portugalac Olegario Benkerensa. Njemu je tako naređeno! Stalno nas nameštaju, godinama unazad, ne dozvoljavaju nam da igramo mirno i pošteno, moramo da budemo za tri gola bolji od protivnika da bismo pobedili. I stalno nas upozoravaju, nemojte da pričate protiv FIFA ili UEFA, svejedno, jer to nije dobro za naš fudbal. I mi ćutimo. E, ja neću više da ćutim. Igrao sam 17 godina i na preko 700 utakmica pod okriljem UEFA, a dobio sam jedan crveni karton, u stvari drugi žuti. Poštovao sam sve institucije, a za 13 godina staža u 'A' reprezentaciji nikada nismo imali tretman koji zaslužujemo. Boga smo molili da nam sudije sviraju pošteno. Ja sam prestao da igram fudbal, nisam ni fukcioner u FS Srbije. Ne mogu da me kazne", zaključio je Milošević.

2024 © - Vesti online