Sreda 08.09.2010.
17:48 >> 21:10h
Tanjug

Jusufspahić: Zukorliću, pokaj se

Protiv Zukrolićeve samovolje: Muhamed Jusufspahić
 

Da li država treba da poklekne i udovolji zahtevima kad neko povredi četiri policajca države koja ima pravo da brani svoju teritoriju, dostojanstvo i čast.

Da li je cena odlaska kod predsednika države četiri povređena policajca, rekao je Jusufspahić, posle čitanja bajramske poslanice u Bajrakliji džamiji, u ime Islamske zajednice Srbije.


Ako Evropi treba da utvrdi da li se Zukorlić ponaša kao da je maharadža jer želi da ima potpuno kontrolu nad svima, i nad verom i politikom, onda neka utvrdi, rekao je Jusufspahić komentarišući poziv iz Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi Zukorlić, za internacionalizacijom zbivanja u Sandžaku.


Jusufspahić je pozvao Zukorlića da "bude hodža i priključi se Islamskoj zajednici Srbije jer svako može da se "pokaje i spusti loptu".


Muslimani u Sandžaku i Novom Pazaru, i uopšte u Srbiji, žive slobodno, rekao je Jusufspahić, dodajući da je Zukorlić, a ne Srbija, "isterivao" učenike i studente iz medresa i škola čiji su mu roditelji neistomišljenici.


Jusufspahić je pozvao i "ove ljude iz liberalne Srbije, da tako kažem, prvenstveno Čedomira Jovanovića pa onda Vesnu Pešić", da pomognu muslimanima Beograda da što pre dobiju Islamski centar, gde bi mogli bolje da dočekuju goste, i muslimansko groblje.


U poslanici IZS, koju je pročitao Jusufspahić, kaže se da muslimani Srbije žive slobodno.


Bogu smo zahvalni što ramazane i Bajrame svoje u miru i slobodi doživljavamo, što u svojoj domovini Srbiji, slobodno živimo i svoju veru Islam, slobodno i u miru ispovedamo, navodi se u poslanici koju je pročitao Jusufspahić.


U poslanici se, takođe, navodi da je "post najkraći put do Boga, molitvena veza sa Njim najbrža, uz dobročinstvo, najkvalitetnija".


Posle čitanja poslanice, najavljeno je da će narednih dana u nekoliko gradova biti organizovana "Bajramska sofra", koja je u Beogradu planirana za petak pod nazivom Ulica otvorenog srca, ispred Bajrakli džamije.

2024 © - Vesti online