Sreda 08.09.2010.
12:13 >> 13:31h
Tanjug

Đukanović se povlači u decembru

Nikako da se odluči: Milo Đukanović
 

U Đukanovićevom kabinetu smatraju da je izvesno da će Evropska komisija 9. novembra doneti pozitivno mišljenje o spremnosti Crne Gore da stekne kandidatski status i da će nakon toga premijeri i predsednici država članica EU, na decembarskom samitu, Crnoj Gori dodeliti status zemlje kandidata.


Kako pišu "Vijesti", u Đukanovićevom okruženju procenjuju da bi to bila pobeda njegovog Kabineta, nakon kojeg bi on otišao sa premijerske funkcije.


Prema izvorima lista, ostavku bi podneo ili krajem decembra ili početkom naredne godine.

Đukanović: Javiću kad rešim da se povučem

 

Đukanović je danas nazvao novinarskim spekulacijama informacije da planira da napusti funkciju predsednika crnogorske Vlade nakon što Evropska komisija usvoji mišljenje o spremnosti Crne Gore da postane kandidat za članstvo u EU.

 

Đukanović je naglasio da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

 

"Ne mislim da sam se venčao čitav život sa premijerskom funkcijom i kada dođe vreme za to ja ću na pogodan način obavestiti javnost. Ali, sada čini mi se da je ovo prosto gubljenje vremena i gubljenje kredibiliteta pojedinih medija i uopšte kredibiliteta novinarske profesije u crnogorskoj javnosti, stalnim spekulisanjem i nagađanjem o mom povlačenju'', rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

 

Đukanović je rekao da je u pitanju možda oslanjanje na spekulacije koje plasiraju pojedini izvori. "To rade da bi promovisali neke svoje specifične interese u crnogorskim medijima", istakao je crnogorski premijer.

2024 © - Vesti online