Sreda 08.09.2010.
10:54
Vestionline

"Za Srbiju treba da igraju Srbi"

Poruka sa severa je jasna

Neki su za, neki protiv, baš kao što su bili navijači Srbije na kvalifikacionoj utakmici protiv Slovenije u sredu uveče na "Marakani". Srbija i Slovenija su podelili po bod, a na tribinama je istaknut transparent protiv ideje da se stranci dovode u fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Igrač Crvene zvezde Ognjen Koroman usprotivio se ideji koja se sve češće pominje iz Fudbalskog saveza Srbije.

"Kleo je kvalitetan igrač i odličan momak, ali cela situacija oko mogućeg igranja za Srbiju napravljena je više marketinški kako bi se iskoristila situacija i rezultati Partizana. Srbija ima dosta kvalitetnih špiceva, trebalo bi da se oslanja na svoje talente a ne da popunjava mesta sa recimo Brazilcem. Klea zaista cenim i ako bude zaigrao za Srbiju prvi ću mu poželeti sreću i on to zna", tvrdi Koroman.

"S druge strane, ne želeći da umanjim neke vrednosti i profesinalnosti stranaca, jednu dimenziju ima kad Srbin nosi dres „orlova" a sasvim drugu kad ga obuče stranac. Mi naš dres nosimo u srcu i zato verujem da za Srbiju treba da igraju Srbi i oni koji ovu zemlju doživljavaju kao svoju. Ne bih samo voleo da me druge nacionalnosti u zemlji zbog ovih reči smatraju nacionalistom, jer to nisam", istakao je za Novosti Koroman. 

2024 © - Vesti online