Sreda 08.09.2010.
10:02
Srna

"Zukorlić odrađuje nečiji opasan posao"

Reis-ul-ulema Adem Zilkić: Nikoga poimence ne pominje, nek se prepoznaju sami

"Podržavam ideju da strani posmatrači dođu u Sandžak i na licu mesta konačno i jasno vide da je Zukorlić jedini remetilački faktor na tim prostorima, da isključivo on stvara sukobe u tom delu Srbije, kao i da je generator svega lošeg što se tamo događa u poslednje vreme", rekao je Zilkić za novosadski dnevnik "Nacionalni građanski".

On je dodao da Zukorlić pokušava da internacionalizuje pitanje Sandžaka baš u vreme kad se o Rezoluciji o Kosovu odlučuje u Generalnoj skupštini UN.

"To nikako nije dobro, jer Zukorlić u Srbiji odrađuje nečiji opasan posao, onaj koji je on odavno preuzeo na sebe. Ne želim ničije ime navoditi, ali je lako vidjeti ko se uvijek oglasi u njegovu korist, kad god dođe do sličnih situacija poput nedavnih sukoba u Novom Pazaru", rekao je Zilkić.

Bošnjačko nacionalno vijeće, koje je osnovala Bošnjačka kulturna zajedica muftije Muamera Zukorlića, a koje resorna ministarstva u Srbiji ne priznaju, zatražilo je od EU slanje međunarodnih posmatrača u Sandžak.

"U pismu visokoj predstavnici EU za spoljne poslove i bezbednost Ketrin Ešton ukazano je na sve učestalije pojave diskriminacije Bošnjaka i kršenja prava na verskoj i etničkoj osnovi", saopštilo je Bošnjačko nacionalno vijeće.

2024 © - Vesti online