Utorak 17.11.2009.
09:10
Tanjug

Crna Gora: Još četiri slučaja H1N1

Svi oboleli su pod stalnom pažnjom lekara, a dvoje je na lečenju u nikšićkoj bolnici. U saopštenju je navedeno da je od 1. novembra, kada je registrovan prvi slučaj novog gripa u Crnoj Gori, do 16. novembra laboratorijski je potvrđeno ukupno 20 zaraženih osoba.

Od pojave bolesti, 22. juna ove godine, u Crnoj Gori je zabeleženo ukupno 47 obolelih od novog gripa. Lekari sumnjaju da je obolelo još šest ljudi koji su povezani sa pacijentima kod kojih je virus potvrđen.

Zbog opasnosti da bi mogli biti zaraženi novim gripom, učenicima drugog razreda Osnovne škole "Milija Nikčević" i trećeg razreda Gimnazije "Stojan Cerović" u Nikšiću određen je sedmodnevni raspust. Direktori ovih škola Slavica Perošević i Žarko Raičević objasnili su da je odobren prekid nastave, jer postoji sumnja da pojedini učenici tih odeljenja imaju simptome gripa.

U Podgorici je registrovan samo jedan slučaj obolevanja kod školske dece, tako da se nastava u školama obavlja bez pojačanog odsustva učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

2024 © - Vesti online