Sreda 08.09.2010.
03:47
novosti.rs

Svetlana Vukajlović dala ostavku

Svetlana Vukajlović
 

Svetlana Vukajlović podnela je u utorak Upravnom odboru Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje ostavku na mesto direktora ove ustanove.

Konkurs za novog direktora najdublje kase u zemlji, koja godišnje raspolaže sa dva miliona evra za lečenje 7,5 miliona osiguranika i rad oko 300 ustanova u mreži javnog zdravstva, biće raspisan, najverovatnije, već do petka.

Posle šest godina provedenih na čelu RZZO Vukajlovićeva u utorak nije htela mnogo da objašnjava svoje razloge za ostavku.

"Sve što imam reći ću u sredu na konferenciji za štampu. Podnela sam ostavku jer je to po mojoj proceni u ovakvoj situaciji najbolje rešenje. Čitav RZZO je već mesecima u v.d. stanju i ne funkcioniše kako bi trebalo“, kratko je prokomentarisala Vukajlovićeva.

Vukajlovićeva ostaje u RZZO do izbora novog direktora.

"Konkurs za novog direktora biće otvoren nedelju dana. Molila sam UO da skrati proceduru kako bi RZZO što pre dobio novog direktora“, kaže ona.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju Vukajlovićeva iz RZZO odlazi za direktora novog doma zdravlja koji "Delta Đenerali" otvara u naselju Belvil na Novom Beogradu.

"Ne mogu sada da govorim šta ću raditi, čućete sve na konferenciji“, kratko je rekla Vukajlovićeva.

2024 © - Vesti online